Studiekeuze advies

               
          
Het kiezen van een (vervolg)studie is niet gemakkelijk. Er zijn in Nederland immers meer dan 600 MBO en 450 HBO en WO opleidingen die gevolgd kunnen worden. Uit onderzoek blijkt dat ruim 50% van de eerstejaars studenten vroeg of laat spijt van zijn of haar keuze. Daarbij stopt ruim 30% van de studenten al in het eerste jaar met de gekozen opleiding. Een verloren jaar kan je 10.000 kosten.


Met vernieuwende en betrouwbare instrumenten onderzoeken we je sterke kanten en uitdagingen. Daarna kijken we welke studies je inhoudelijk het interessants vindt. Deze gegevens koppelen in de StudieMatrix en komen zo tot het antwoord op bovenstaande vraag.
Welke studie past het best bij je kwaliteiten?

Uitgaande van het gegeven dat je persoonlijkheid de doorslaggevende factor is bij het succes in een studie, kan met de juiste hulpmiddelen, snel, inhoudelijk en effectief een antwoord op deze vraag worden gegeven.

Act6 geeft onafhankelijk advies over welke (studie)richting het best bij iemands talenten en interesses past. Door middel van tests, vragenlijsten, opdrachten en gesprekken wordt inzichtelijk wat nu de meest geschikte vervolgstudies zijn.